Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Το Στοίχημα

Δεν γνωρίζω αν είναι αληθινή ιστορία απλώς την έχω ακούσει και σας την παραθέτω.
Ένα βράδυ δύο φίλοι έβαλαν ένα "περίεργο" στοίχημα. Το στοίχημα έλεγε ότι στις 12 τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας, ο ένας από τους δύο φίλους, σημειωτέον ο πιο φοβητσιάρης, θα έπρεπε να πάει στο νεκροταφείο της περιοχής και να καρφώσει ένα μαχαίρι στο χώμα δίπλα από έναν τάφο. Θα κάρφωνε το μαχαίρι ούτως ώστε να αποδείκνυε στον φίλο του ότι όντως πήγε εκεί. Το έπαθλο θα ήταν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό. Πλησιάζει λοιπόν η ώρα, και ο ένας φίλος λέει στον άλλον ότι πηγαίνει να εκτελέσει την "αποστολή". Μόλις το έκανε θα γυρνούσε πίσω στον φίλο του, με σκοπό να πηγαίναν το πρωί μαζί στο νεκροταφείο, και αν υπήρχε το μαχαίρι καρφωμένο θα εισέπραττε τα λεφτά.

Ξεκινάει λοιπόν για να πάει στον προορισμό του. Εκείνη την ημέρα έκανε κρύο και φυσούσε αρκετά, έτσι ο τύπος φορούσε ένα μακρύ παλτό σε στιλ καμπαρντίνα. Φτάνει λοιπόν δίπλα σε ένα τάφο και, κοιτώντας γύρω, γύρω, σκύβει για να καρφώσει το μαχαίρι στο χώμα. Κάνει μια απότομη κίνηση και καρφώνει το μαχαίρι βαθιά στο έδαφος. Σηκώνεται να φύγει και νιώθει κάτι να τον κρατάει κάτω, εκείνη την στιγμή παθαίνει καρδιακή προσβολή από τον φόβο του, νομίζοντας ότι κάποιος τον κρατάει, και πεθαίνει ακαριαία. Αυτό που τον κράτησε κάτω δεν ήταν κάτι άλλο από το μαχαίρι το οποίο είχε ο ίδιος καρφώσει βαθιά στο έδαφος, πιάνοντας όμως και το παλτό του μαζί.

Επειδή όμως δεν κοιτούσε κάτω, παρά μόνο τριγύρω του, δεν είδε οτι συνέβη κάτι τέτοιο. Ο φίλος του από τότε δεν μιλούσε από το σοκ για ένα μήνα περίπου, αλλά πήγαινε συχνά να αφήσει λουλούδια στον άτυχο νέο. Μια μέρα βρέθηκε νεκρός δίπλα από τον τάφο του φίλου του. Είπαν ότι δεν άντεξε τις τύψεις και αυτοκτόνησε.

Ετικέτες ,

2 σχόλια:

Τη 17 Νοεμβρίου 2011 στις 2:35 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

pwpwpw afth thn istoria mou thn eixe pei o pateras mou prin polla xronia...apla twra eksunxronistike....otan mou thn eipe thn istoria o pateras mou to atomo pou phge sto nekrotafeio forouse foustanela, twra foraei kampartina!!! xaxaxa eksunxrwnizonte kai oi istories!!! ANOTHER VERY VERY OLD URBAN LEGEND!!!

 
Τη 17 Νοεμβρίου 2011 στις 4:19 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Lord Ellanor είπε...

Χαίρομαι που μοιράστηκες αυτήν την εκδοχή μαζί μας :) Το μόνο σίγουρο είναι ότι φέρνοντας ένα γεγονός στο σήμερα και όχι σε μια παλιότερη εποχή προκαλεί μεγαλύτερο φόβο... αν πεις σε ένα παιδάκι για παράδειγμα ότι οι δεινόσαυροι ζούσαν κάποτε στην γη άλλα τώρα πια δεν υπάρχουν δεν υπάρχει περίπτωση να τρομάξει με αυτούς ακόμα και αν δει το Jurasic Park η σε κάποιο μουσείο. Αν όμως του πεις ότι το παιδί του γείτονα το έφαγε ένας δεινόσαυρος γιατί δεν έτρωγε το φαΐ του τότε πολύ πιθανών να το τρομάξεις.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα