Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Το σπίτι του Μαύρου Λύκου

ΕΡΕΥΝΑ "ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ"
Επιμέλεια θέματος ΧΡΟΝΟΣ
Φωτογραφική επιμέλεια CLOUDZERO

Οι αναφορές για το συγκεκριμένο σπίτι-πύργο στο διαδίκτυο είναι συγκεκριμένες και έχουν ως εξής: Ένα παράξενο φάντασμα “φιλοξενεί” ο πύργος της οδού Σμολένσκυ 4 στο Ν.Φάληρο.

Ένα φάντασμα που ανήκει σε έναν άνθρωπο που μοναδική του φιλοδοξία ήταν να αποκτήσει ένα αξίωμα. Ο ιδιοκτήτης του πύργου, ο έμπορος υφασμάτων Καρτάλης, παρά τα πλούτη που είχε, ποθούσε απεγνωσμένα να αποκτήσει ένα τίτλο, γι’αυτό και οι φίλοι του τον αποκαλούσαν “κύριο Δήμαρχο” ή “κύριο Υπουργό”! Στα τελευταία του λένε πως τρελάθηκε και αφού έχασε όλη την περιουσία του, κλείστηκε μέσα στον πύργο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή (κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες). Πολλοί ισχυρίζονται οτι για χρόνια έβλεπαν το φάντασμά του να τριγυρίζει στα δωμάτια και να μουρμουρίζει: “Μακριά από τον πύργο! Είναι δικός μου!”.

Με τον πύργο ασχολήθηκε και η τηλεοπτική εκπομπή Πύλες του ανεξήγητου, ενώ κάποιες άλλες αναφορές χαρακτηρίζουν τον πύργο ως το “σπίτι του μαύρου λύκου” !(...)

Τώρα αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι πρόκειται για ένα κτίσμα του 19 αιώνα ,το οποίο βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση. Τα πατώματα έχουν πέσει μερικώς, η ξύλινη κουπαστή που συνδέει τον πρώτο με τον δεύτερο και εν συνεχεία με τον πύργο του τρίτου ορόφου τρίζει και είναι έτοιμη να σωριαστεί στο πάτωμα ενώ ένα τμήμα του σπιτιού έχει καταστραφεί από φωτιά.

Το μόνο που καταφέραμε να μάθουμε είναι ότι ο τελευταίος άνθρωπος που έζησε στο σπίτι πέθανε το 1978 και ενώ πρώτα είχε πεθάνει το 1976 η αδερφή του.

Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι ότι το σπίτι παρακολουθείται από έναν αινιγματικό τύπο, τον έκανα περίπου 60 ετών και ο οποίος μου ισχυρίστηκε ότι έχει αγοράσει τον πύργο , και επειδή συνεχώς μπαίνουν μέσα άγνωστοι και προξενούν φθορά στον πύργο ψάχνοντας για κρυμμένους θησαυρούς αυτός καταγράφει τις πινακίδες των αυτοκίνητων που προσεγγίζουν το χώρο.

Κάλο είναι οποίος θελήσει να το επισκεφθεί να έχει το νου του γιατί το πιο πιθανό είναι να βρει κάνα ναρκομανή μέσα.

>>>>>>---->> Διαβάστε περισσότερα: http://paysanias.blogspot.com/#ixzz0zROs7Sh1

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα