Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ο θάνατος της παρθένου

Αυτή την ιστορία μου την είχε διηγηθεί η προγιαγιά μου η οποία ζούσε σε χωριό. Ήταν μια συγγενής της η οποία ήταν γύρω στα 13 όταν μπήκε στην εφηβεία και μέσα σε ένα καλοκαίρι άλλαξε εντελώς. Ψήλωσε απότομα, ομόρφυνε πολύ και γενικά άρχισε να διαμορφώνεται απο κοριτσάκι σε μια πολύ όμορφη γυναίκα.

Ένα πρωινό του Φθινοπώρου πήγε η κοπέλα μαζί με τα αδέρφια της βόλτα στην εξοχή. Τα αδέρφια παίζανε στο λιβάδι και η κοπέλα φαινόταν πολύ ευδιάθετη. Κάποια στιγμή κοντοστάθηκε και είπε σε έναν αδερφό της ότι κουράστηκε και ξάπλωσε στο γρασίδι. Τα αδέρφια της συνεχίσανε το παιχνίδι και μετά από αρκετή ώρα πήγαν προς το μέρος της αδερφής τους για να την ξυπνήσουν. Η κοπέλα όμως δεν ξυπνούσε. Τα παιδιά αντιλήφθηκαν ότι η κοπέλα είχε πεθάνει. Ήταν αρκετά κοντά για να ακούσουν οποιοδήποτε παράξενο ήχο αλλά το κορίτσι απλά ξάπλωσε στο γρασίδι και ξεψύχησε χωρίς κανείς να το αντιληφθεί.


Όταν τα παιδιά πήγαν στο χωριό και είπαν στους άλλους τι συνέβη συγκλονίστηκαν όλοι, διότι η κοπέλα ήταν αφενός υγιέστατη και στο άνθος της νιότης της, και αφετέρου πολύ αγαπητή. Μη μπορώντας να το εξηγήσουν με κανέναν τρόπο (η ιατρική δεν ήταν τόσο προχωρημένη τότε και μάλιστα σε ένα μικρό χωριό) οι γηραιότερες κάτοικοι αποφάνθηκαν ότι την κλέψανε οι νεράιδες γιατί ζήλεψαν την ομορφιά της.

Δείτε όλες της Τρομακτικές μας Ιστορίες στον Κατάλογος Ιστοριών

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα