Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Από που προήλθε το "Διαόλου Κάλτσα" ?

Ο Μεσαίωνας ήταν μια από τις πιο σκοτεινές εποχές που πέρασε ο άνθρωπος. Η ''μαύρη μαγεία'' προπαντός,έπαιζε τότε τον πρώτο ρόλο. Δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην πιστεύει στις προλήψεις, τους βρικόλακες, τα φαντάσματα και σε άλλα παρόμοια... Επειδή την εποχή εκείνη η πανούκλα έκανε αληθινή θραύση και ερήμωνε ολόκληρες χώρες,οι άνθρωποι πίστευαν πως η καταραμένη αυτή επιδημία είχε μορφή γυναίκας, που έμπαινε νύχτα μέσα στις πολιτείες και σκορπούσε τον θάνατο... Για τον λόγο αυτό, στα σύνορα κάθε πόλεως υπήρχαν ειδικά φυλάκια με ακοίμητους φρουρούς, μην τυχόν και περάσει από εκεί η ..πανούκλα..! Φανταστείτε τι γινόταν!



Αλίμονο στην γυναίκα που βρισκόταν νύχτα στο σημείο εκείνο..! Οι φρουροί την έπιαναν, άναβαν φωτιά και την έκαιγαν ζωντανή! Φυσικά σε μια εποχή με τέτοιες φοβερές προλήψεις, υπήρχαν και οι απαραίτητοι απατεώνες που εκμεταλλεύονταν τις αδυναμίες των άλλων. Οι ''μάγοι'' έδιναν κι έπαιρναν..! πχ. όταν γεννιόταν ένα παιδί, οι γονείς του καλούσαν μυστικά τον μάγο ή την μάγισσα,για να κάνουν τα ξόρκια τους,ώστε το νεογέννητο να γίνει τυχερό. Αν ήθελαν να γίνει και έξυπνο, ο μάγος έπαιρνε τα πόδια του παιδιού και τα έβαζε σε μια μαύρη κάλτσα,που ήταν δήθεν φτιαγμένη από τις τρίχες του σατανά..! Ύστερα άρχιζε να λέει διάφορα ξόρκια, που τα διάβαζε μέσα από μια παμπάλαιη Σολομωνική.


Από όλα αυτά που γίνονταν λοιπόν, έμεινε η φράση ''είναι διαόλου κάλτσα...'' και λέγεται για κάποιον που είναι πολύ έξυπνος...

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα