Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Οι Σκάλες που τρίζουν

Λοιπόν ένα βράδυ καθόμουν με την ξαδέρφη μου και το αγόρι της και μιλάγαμε για τρομαχτικά πράγματα, φαντάσματα κτλ. Αυτός τότε είπε μια ιστορία για ένα σπίτι που νοίκιαζε στο Καρλόβασι της Σάμου όπου τον είχαν μεταθέσει, σαν στρατιωτικός που είναι. Το είχε νοικιάσει με κάτι φίλους του επίσης φαντάρους και από τις πρώτες μέρες που εγκατασταθήκανε, αρχίσανε οι λαχτάρες για τους γενναίους αυτούς υπερασπιστές της πατρίδας.

Στο σπίτι, που ήταν διώροφο, υπήρχε ένα παλιό κλιμακοστάσιο, το οποίο κλιμακοστάσιο είχε την κακή συνήθεια να τρίζει κάθε μεσημέρι, συχνά δε και άλλες ώρες της ημέρας και της νύχτας και μάλιστα να τρίζει κατά τέτοιο τρόπο που δεν άφηνε αμφιβολίες ότι την στιγμή εκείνη ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ!!! Φυσικά κοιτάγανε τα σκαλιά αλλά δε βλέπανε κανένα ούτε να ανεβαίνει, ούτε να κατεβαίνει. Είχανε φρικάρει και κανείς τους δεν τολμούσε να πλησιάσει την σκάλα την ώρα που άρχιζαν τα τριξίματα. Ήταν πεπεισμένοι ότι το σπίτι ήταν στοιχειωμένο και το αποτέλεσμα ήταν να αρχίσουν να φοβούνται να μένουν μόνοι στο σπίτι.

Ο τύπος μας αφηγήθηκε πώς ένα μεσημέρι που είχε πάρει την γενναία απόφαση να μείνει μόνος, κάθισε στο μπαλκόνι και άρχισε να πίνει μπύρα. Οπότε ξάφνου αρχινάν πάλι τα βήματα στις σκάλες και δε λεν να σταματήσουν. Ο χέστουλας πέρασε όλη τη μέρα στο μπαλκόνι καπνίζοντας και δεν έλεγε με τίποτα να μπει μέσα προτού να γυρίσουν οι συγκάτοικοι του. Τελικά πήρε μετάθεση για αλλού λίγο καιρό μετά και έφυγε χωρίς να ενδιαφερθεί να μάθει κάτι για το ιστορικό του σπιτιού, αν είχε πεθάνει δηλαδή κάποιος εκεί, ποιοι ήταν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες κτλ. κι έτσι το μυστήριο των βημάτων έμεινε ανεξιχνίαστο.

Δείτε όλες της Τρομακτικές μας Ιστορίες στον Κατάλογος Ιστοριών

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα