Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Σκελετοί 1500 ετών βρέθηκαν πιασμένοι χέρι-χέρι!

Βρέθηκαν ενταφιασμένοι πιασμένοι χέρι-χέρι μετά από 1500 χρόνια! Τα υπολείμματα των σκελετών ενός ζευγαριού ήρθαν στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια εργασιών ανακαίνισης παλατιού στη Μοδένα της βόρειας Ιταλίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ζευγάρι πιθανότατα έζησε την εποχή πριν την πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, μεταξύ 5ου και 6ου αιώνα μ.Χ. ενώ εκτιμούν πως πέθαναν μαζί δεδομένου ότι ο ενταφιασμός τους έγινε ταυτόχρονα και σε νεαρή ηλικία.

Φορώντας ένα χάλκινο δαχτυλίδι ο γυναικείος σκελετός βρέθηκε στραμμένος προς τον σύντροφό της σε μια στάση σαν να τον κοιτάει τρυφερά ενώ τα χέρια τους ήταν πιασμένα χέρι-χέρι. Όπως τονίζουν οι επιστήμονες στην αρχαιότητα δεν ήταν περίεργο οι σύζυγοι ή τα μέλη μιας οικογένειας να πέθαιναν το ίδιο περίπου διάστημα εξαιτίας επιδημιών όπως η Πανώλη.

Τα υπολείμματα των σκελετών μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια για να μελετηθούν από ανθρωπολόγους και να προσδιοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η ηλικία του ζευγαριού, η σχέση τους και την πιθανή αιτία του θανάτου τους.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα