Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Το ευγενές σπορ της τυμβωρυχίας

(και κάποιες απρόβλεπτες συνέπειες)

Γεια, συγχαρητήρια για τη σελίδα σας. Η ιστορία αυτή δεν έχει φαντάσματα, αλλά είναι αρκετά φρικιαστική για κάποιον άλλο λόγο: έχει πτώματα. Πριν από καιρό καθόμασταν στο μαγαζί του αδερφού μου, που είχε τότε μια καφετέρια, και λέγαμε διάφορες ιστορίες. Δεν θυμάμαι πώς ήρθε η συζήτηση στη μεταφυσική, όμως κάποιος γνωστός μας που καθόταν εκεί άρχισε να λέει κάτι ιστορίες σκέτη φρίκη. Είπε πως παλιά μαζί με κάτι συγχωριανούς του προσπαθούσαν να κερδίσουν κάποια λεφτά....ανοίγοντας τάφους, ναί καλά διαβάσατε, ανοίγοντας τάφους. Μαζεύονταν δυό-τρεις και μαζί με τα σύνεργα παίρναν σβάρνα τα νεκροταφεία των χωριών της γύρω περιοχής, που συνήθως ήταν απομακρυσμένα από το χωριό και αφύλακτα. Μόλις φτάναν πιάνανε δουλειά.

Εντόπιζαν τους πιο χλιδάτους τάφους και τους διαλούσανε, στη συνέχεια άρχιζαν το σκάψιμο, ώσπου να φτάσουν στο πτώμα. Πάνω στο πτώμα ψάχνανε να βρούνε χρυσούς σταυρούς και άλλα κοσμήματα με τα οποία είχε θαφτεί, δαχτυλίδια, μενταγιόν κτλ. Όπως έλεγε, πολλές φορές τα πτώματα δεν ήταν καν λιωμένα και μπορεί κανείς να φανταστεί τί παραστάσεις πέρνανε αυτοί κάθε φορά που πήγαιναν να " δουλέψουν ". Επίσης έλεγε ότι ανοίγανε τα κρανία και αν βρίσκανε χρυσά δόντια τα ξεπατώνατε και τα παίρνανε.

Αυτός πήγε μερικές νύχτες σ' αυτήν την " δουλειά " , μετά όμως άρχισαν να του συμβαίνουν περίεργα πράγματα και πολύ δυσάρεστα. Ζαλιζόταν, έκανε εμετό, αρρώσταινε. Τα βράδια έβλεπε φρικτούς εφιάλτες με δαίμονες και βρυκόλακες που τον κυνηγούσαν και έβγαλε το συμπέρασμα ότι υπήρχε ένας και μοναδικός λόγος που του συνέβαιναν όλα αυτά: ότι ενοχλούσε τον ύπνο των πεθαμένων και τους έκλεβε τα πράγματά τους. Ορκίστηκε να μην ξαναπάει μαζί με τους άλλους σε νεκροταφείο για να κλέψει και όπως είπε μετά από λίγες μέρες συνήρθε, δεν ξαναείδε τα ίδια όνειρα και βέβαια δεν ξαναπάτησε νύχτα σε νεκροταφείο ούτε περαστικός. Εγώ πιστεύω κάτι άλλο, ότι ένοιωθε τύψεις γι' αυτό που έκανε και έτσι λειτούργησε πάνω του η αυθυποβολή. Ποιός ξέρει. Καλού κακού, μακριά από τα νεκροταφεία τα βράδυα!

Στέργιος
Πηγή: http://hauntededem.site90.net/old/

Δείτε όλες της Τρομακτικές μας Ιστορίες στον Κατάλογος Ιστοριών

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα