Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Το Μανανανγγαλ

Το Μανανανγγαλ (Manananggal) είναι ένα μυθικό πλάσμα με πολλά από τα χαρακτιριστικά του να μοιάζουν με αυτά ενός κλασικού vampire. Θεωρείται δαιμονικό καθώς τρέφεται από μωρά ανθρώπων τα οποία δεν έχουν προλάβει ακόμα να γενηθούν. Το πλάσμα αυτό είναι ευρέως γνωστό στις Φιλιππίνες αλλά και γενικότερα στην περιοχή Βισάγιας. Κάποια από τα χαρακτιριστικά του που είναι πολύ κοινά με αυτά ενός μυθικού vampire είναι η ευαισθησία στο φως αλλά και στο σκόρδο.

Το Μανανανγκαλ περιγράφεται συνήθως με την μορφή ηλικιωμένης γυναίκας και με τεράστια φτερά που μοιάζουν με νυχτερίδας, το συγκεκριμένο πλάσμα λέγεται πως πετάει τις νύχτες ψάχνοντας απεγνωσμένα έγκυες γυναίκες, ώστε με την μεγάλη και εύκαμπτη γλώσσα που έχει να ρουφήξει τα έμβρυα από την κοιλιά τους, όσο αυτές κοιμούνται στα σπίτια τους. Το πλάσμα πήρε το όνομα του από την λέξη tanggal που σημαίνει αφαιρώ ή διασπώ λόγο της ικανότητας του να αποχωρίζεται το κάτω μέρος του σώματος του.

Επίσης λέγεται πως υπάρχουν περιπτώσεις που το πλάσμα σαγηνεύει τους άνδρες και τους απομονώνει ώστε να τους φάει ζωντανούς. Επίσης εκτός από το σκόρδο απεχθάνεται το αλάτι, την στάχτη και το ακατέργαστο ρύζι. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν όπλα εναντίον της.

Πηγή Facebook: Παραφυσικά Φαινόμενα

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα